Wie lek rijdt met de motor heeft zelden een reservewiel bij de hand, laat ons eerlijk zijn. Nochtans hoeft een lekke tubeless band (geen binnenband!) niet meteen het einde van de rit te betekenen. Zeker op motorreizen of langere ritten is deze handige opbergkit dus een accessoire waarvan je in geval van nood altijd blij bent dat je het bij hebt.

Dit opbergtasje (16 cm x 11 cm x 5 cm) vindt perfect een vast stekje onder het zadel of in een koffer of tanktas. Met de lus achteraan kan je het ook aan je riem bevestigen. Het bevat een ruimer en steeknaald, een mesje, vijf bandenplugs en een flexibele ventielverlenger, lijm en drie CO²-patronen.

Die laatste zijn specifiek voorzien voor motorbanden en afhankelijk van de bandenmaat dienen er 1, 2 of 3 cartridges gebruikt te worden om de band op te pompen. Veel van deze benodigdheden zijn ook apart te verkrijgen, om na gebruik deze reparatieset weer aan te vullen. Zo zullen 3 cartridges bijvoorbeeld niet volstaan om een autoband te vullen, al kan je deze set natuurlijk ook perfect daarvoor gebruiken.

Een tweetalige handleiding Nederlands/Frans helpt je letterlijk en figuurlijk weer op weg.

Opgelet!

Enkel tubeless banden + controleer nadien altijd nog eens je bandenspanning bij een tankstation of garage zodanig dat je zeker de correcte bandendruk hebt en je weer veilig de baan op kan.

De Oxford motorgereedschapsset pro is een set van de meest essentiële gereedschappen die nodig zijn om uw motor op de weg te houden. Uitgebreide 27-delige premium motorgereedschapsset Ergonomisch ontworpen, zachte handgrepen van gel voor comfort Chroom Vanadium stalen doppen, verlengstuk en inbussleutels voor een lange levensduur.

Professioneel, compleet kettinggereedschap, verpakt in een koffer. Met deze kit kunt u aandrijfkettingen in de maten 520 & 530 en distributiekettingen breken en opnieuw aansluiten.

Eenvoudig en zonder problemen olie verversen, door de slimme Booster olie opvangtank. Met een inhoud van 6 liter.

Indien gebruikt voor het vervoeren van benzine verdient het aanbeveling de kan te bevestigen op een gedeelte van de motor dat minder kwetsbaar is bij een botsing.

Bougiesleutel passend op NGK D / J / B / AB.

Met deze haakse ventiel verlenger wordt het oppompen van je banden een fluitje van een cent. 

 

LET OP: na het op spanning brengen van je band(en) de ventielverlenger verwijderen!

Flexibele ventielverlenger.

 

LET OP: na het op spanning brengen van je band(en) de ventielverlenger verwijderen!

Digitale bandenspanningsmeter 0 t/m 7.00 BAR.

 

De juiste bandenspanning bij een motor is zeer belangrijk!  Voorkom onnodige banden slijtage en  onnodig benzineverbruik. Verbeter de wegligging en verhoog de veiligheid.

  • kan zowel BAR als PSI aangeven.
  • helder 1/4" LCD scherm
  • gaat automatisch uit na 30 sec.
  • CE gekeurd.
  • handig om mee te nemen.

De band is het enige contact tussen motor en weg. De juiste bandenspanning heeft rechtstreeks effect op de levensduur van je banden, de veiligheid van de bestuurder en het verbruik van de motor. Met deze compacte – en dus handig bij de hand te houden – analoge bandenspanningsmeter meet je eender waar de druk van je banden.
Met dit licht, betrouwbaar en praktisch toestel onder je zadel of in je koffer zal je merken dat je vaker de bandenspanning controleert en beter met de motor rijdt. De aanduiding tot 4,5 bar (450 kPa) is ruim voldoende. Meer zelfs, als dit toestel ontoereikend blijkt, moet je heel dringend de druk in de motorband verlagen!
Bandenspanning meet je best voor de rit, op koude banden. Doorgaans staat de correcte bandenspanning op de motor of in de handleiding aangegeven. Bij twijfel of in afwachting van de correcte spanning is 2 bar vooraan en 2,5 bar achteraan een goede standaard.

Makkelijk en eenvoudig de bandenspanning meten!